It's a boy! It's a girl!

Plaats van bevallen

30% van de zwangere vrouwen in Nederland kiest ervoor om thuis te bevallen.

Wanneer je thuis gaat bevallen, komt de kraamverzorgende bij de bevalling de verloskundige assisteren. Om thuisbevallingen goed te ondersteunen is er deskundige en kwalitatieve begeleiding nodig. Zo zijn onze kraamverzorgenden allemaal gekwalificeerd om de assistentie te verlenen bij een thuisbevalling.

De kraamverzorgende is soms al enige tijd voor de bevalling aanwezig en zet alles klaar voor de bevalling, ondersteunt je bij de weeën en assisteert de verloskundige. Na de bevalling helpt ze je met het verzorgen van de baby, de eerste voeding en het opruimen van de kamer.

Poliklinische bevalling

Bij een poliklinische bevalling kunnen wij je soms ook onder de vleugels van het ziekenhuis begeleiden en de verloskundige assisteren bij de bevalling. Dit is afhankelijk van het ziekenhuis waar je poliklinsich gaat bevallen. Onze kraamconsulent kan je hierover tijdens het intakegesprek meer informatie geven. 

Klinische bevalling

Wanneer wij niet bij de bevalling aanwezig zijn geweest in het ziekenhuis of geboortehuis, vragen wij je om contact met ons op te nemen zodra bekend is hoe laat je thuiskomt. Wij zorgen er dan voor dat je op de zorg van Koru Kraamzorg kunt rekenen zodra jullie thuiskomen. 

Bevalling


Klanttevredenheidscijfer:

9,2

1 Kraamverzorgende/gezin

96,7%

In onze chaotische afrondende verbouwing en kraamweek van ons eerste kindje is ze geweldige hulp geweest waarvoor wij haar altijd dankbaar zijn.