Corona

Coronamaatregelen

Per 23 maart 2022 zijn de coronamaatregelen in Nederland losgelaten, toch zijn er wel aandachtspunten om rekening mee te houden in het geval van kraamzorg. We willen je vragen deze serieus op te volgen met oog op de capaciteit en continuïteit van zorg. Koru Kraamzorg volgt hierin de richtlijnen die zijn opgesteld vanuit het RIVM en de eigen branche organisatie BO Geboortezorg.

Op deze pagina vind je informatie wat dit betekent voor het intakegesprek, de zorg door de kraamverzorgende gedurende kraamweek en het ontvangen van kraamvisite.

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 030-7400123. Of stuur een e-mail naar info@korukraamzorg.nl

Onderstaande informatie dateert van 17 maart 2022

Intakegesprek

Het intakegesprek vindt in principe aan huis plaats als je voor de eerste keer zorg gaat ontvangen van Koru Kraamzorg. Voorafgaand aan een intakegesprek zal wel een triage worden uitgevoerd of dit daadwerkelijk veilig en verantwoord is. Zo ja, dan komt de intakeconsulente bij jou thuis langs. Wel zal zij tijdens het intakegesprek 1,5 meter afstand houden en zich houden aan de algemeen geldende hygiënemaatregelen.

Is het niet mogelijk een om een intakegesprek aan huis te houden, dan zal het intakegesprek worden uitgevoerd door middel van beeldbellen.

Kraamweek

Tijdens de kraamweek kun je het volgende verwachten van de kraamverzorgende:

  • De kraamverzorgende draagt binnen het kraamgezin binnen 1,5 meter van de aanwezige gezinsleden indien zij of jij dat prettig vindt een mondneusmasker en handschoenen

Daarnaast zal de kraamverzorgende oog houden voor goede hygiëne zoals handwassen, niezen in je elleboog, neus snuiten met een papieren zakdoek etc., maar ook zal zij:

  • regelmatig de kamers ventileren
  • deurknoppen, vaak gebruikte oppervakken en lichtknopjes extra schoonmaken
  • alert zijn op coronaklachten binnen het gezin

Mocht er sprake zijn van een (verdenking op) corona bij jou of een van de gezinsleden, ook dan biedt Koru Kraamzorg in aangepaste vorm zorg. De kraamverzorgende treft meer strikte maatregelen voor het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. En zij zal minder zorguren aan huis bieden om de contactmomenten uit veiligheidsoverwegingen beperkt te houden. Wel is Koru Kraamzorg buiten de zorg aan huis beschikbaar om telefonisch extra informatie en voorlichting te geven.

Kraamvisite

Kraamvisite ontvangen is zonder beperkingen toegestaan. Als kraamzorgorganisatie vinden we dit voor jou en jouw gezin heel fijn! Toch willen we je vragen om kraamvisite af te stemmen met jouw kraamverzorgende. Soms kan het namelijk voor haar fijn zijn om afstand te houden van de kraamvisite. Of verzoekt zij de kraamvisite te ontvangen op het moment van de dag dat zij er niet is, bijvoorbeeld omdat de kraamverzorgende zelf een kwetsbare gezondheid heeft.

We vertrouwen erop dat jij en de kraamverzorgende in goed onderling overleg hierover afspraken kunnen maken.

Ervaringen

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022

"Onze kraamverzorgster Kathinka was heel lief en wat nog belangrijker is: heel behulpzaam met het opstarten van ons nieuwe leven met een baby. Zij is heel ervaren en dat kan je zien in alle tips die zij ons heeft gegeven qua borstvoeding, zorg voor een baby en alles er omheen."

– Brina, oktober 2022

"Voor de tweede keer kraamzorg gehad bij Koru. En ook de tweede keer een zeer goede ervaring. De kraamverzorgende was onwijs lief en kundig. Wij hoefde nergens naar om te kijken en zo hoort het in je kraamweek. Zorgde ook goed voor onze oudste en hij was ook direct gek op haar. Heel fijn allemaal! Ik zou alle zwangeren Koru aanraden!"

– Kim, maart 2022