It's a boy! It's a girl!

Bekkenpijn

Tijdens de zwangerschap worden de banden en spieren van het bekken zachter en soepeler. Daardoor krijgt het bekken extra ruimte en kan de baby straks bij de bevalling gemakkelijker door het geboortekanaal. Voor de geboorte kan het echter in mindere of meerdere mate ongemak en pijn geven. Zorg voor voldoende rust. Een paar tips bij specifieke handelingen:

Staan. Langdurig staan op een plaats kan een probleem zijn. Vaak is de beste oplossing simpelweg om te gaan zitten of te gaan lopen.

Trappenlopen. Als trappenlopen problemen oplevert, probeer dan eens zittend de trap af te gaan. Ook kun je elke keer dezelfde voet bijtrekken per trede. Achteruit de trap op en af is een andere oplossing.

Liggen en slapen. Als je 's nachts last hebt, kun je een kussen tussen je knieën en enkels leggen. Zijligging is vaak een plezierige houding.

In en uit bed komen. Bij het uit bed komen kun je het beste proberen op je zij te rollen met je knieën tegen elkaar aan. Als je dan je voeten buiten het bed steekt, kun je jezelf daarna met je armen opduwen tot je zit, en vervolgens opstaan.

Aan- en uitkleden. Met instapschoenen kun je veel ongemakkelijke bewegingen vermijden, evenals zittend aan- en uitkleden.


Overige ABC's


FAQ


Klanttevredenheidscijfer:

9,2

1 Kraamverzorgende/gezin

96,7%

Het was weer super leuk en fijn met Gerda.