It's a boy! It's a girl!

Versoepeling van de maatregelen m.b.t. het coronavirus per 11 mei bij Koru Kraamzorg

Versoepeling van de maatregelen m.b.t. het coronavirus per 11 mei bij Koru Kraamzorg

In verband met de corona uitbraak in Nederland zijn er binnen de sector kraamzorg maatregelen genomen met betrekking tot het leveren van zorg. Met de verruiming van de algemene maatregelen van de overheid per 11 mei jl. is er ook ruimte ontstaan om kraamzorg specifieke maatregelen te versoepelen.

Wat betekent dit voor jou en je gezin?

Binnen de maatregelen wordt onderscheid gemaakt tussen kraamgezinnen met (verdenking op) corona besmetting en kraamgezinnen zonder (verdenking op) corona besmetting.

Kraamgezin met (verdenking op) besmetting:

  • Het intakegesprek zal telefonisch plaatsvinden.
  • Bij (mogelijke) besmetting wordt 3 uur fysieke zorg geleverd door de kraamverzorgende met de juiste beschermingsmiddelen zoals een masker, bril, handschoenen en een overschort.

Kraamgezin waar geen (verdenking op) besmetting is:

  • Het intakegesprek wordt zoveel mogelijk weer thuis gepland. Voorafgaand aan het huisbezoek wordt uitgevraagd of er klachten zijn passend bij een coronabesmetting in het kraamgezin. 
  • Voor de kraamvisite thuis geldt dat één bezoeker kan worden aangewezen die tijdens de kraamweek op visite mag komen binnen het gezin als de kraamverzorgende er is. 
  • Leerlingen worden weer ingezet in afstemming met het kraamgezin.

Uiteraard volgt Koru Kraamzorg ten alle tijden de adviezen en richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM en BO Geboortezorg.

En wat mag er nog meer?

  • Het is toegestaan om 1 extra bezoeker, naast je eigen partner, mee te nemen tijdens de bevalling in het ziekenhuis of thuis. 
  • De GGD is weer gestart met het uitvoeren van de gehoortest bij de baby tijdens de kraamweek bij het kraamgezin aan huis.

Klanttevredenheidscijfer:

9,2

1 Kraamverzorgende/gezin

96,7%

hele prettige kraamweek