It's a boy! It's a girl!

Versoepeling van de maatregelen ronddom corona

Versoepeling van de maatregelen m.b.t. het coronavirus per 6 juli bij Koru Kraamzorg

In verband met de corona uitbraak in Nederland zijn er binnen de sector kraamzorg maatregelen genomen met betrekking tot het leveren van zorg. Met de verruiming van de algemene maatregelen van de overheid per 1 juli jl. is er ook ruimte ontstaan om kraamzorg specifieke maatregelen verder te versoepelen.

Wat betekent dit voor jou en je gezin?

Kraambezoek is weer toegestaan indien er geen sprake is van (verdenking) coronabesmetting in het gezin. Maar er gelden nog wel regels:

  1. Bezoek moet 1,5 meter afstand houden
    Opa, oma, ooms en tantes: ze mogen allemaal weer een blik werpen op de baby. Niet vanachter het raam, maar gewoon bij jou en je gezin thuis. Maar wel op 1,5 meter afstand van jou, je gezin, de pasgeborene en de kraamverzorgende.
  2. Klachten? Geen kraamvisite
    Uiteraard geldt dat bezoekers alleen welkom zijn als ze geen klachten hebben die kunnen duiden op corona. Zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of verhoging. 
  3. Liever geen bezoek als de kraamverzorgende er is
    Verder is het advies aan alle kraamgezinnen om nog voorzichtig te zijn met het toelaten van kraamvisite. Hoe graag je de kleine ook aan iedereen wilt laten zien, we raden aan om niet te veel mensen op bezoek te laten komen. En we willen je vragen om bezoek zoveel mogelijk te laten komen als de kraamverzorgende niet aan het werk is. Dit ter bescherming van de kraamverzorgende.

En wat mag Koru Kraamzorg nog meer doen?

Indien noodzakelijk en urgent kan onze eigen lactatiekundige met in achtneming van hygiëne maatregelen een consult aan huis doen bij problemen met de borstvoeding. Het streven blijft wel om zoveel mogelijk telefonisch met haar op te pakken bij vragen en/of problemen met de borstvoeding.

Uiteraard volgt Koru Kraamzorg ten alle tijden de adviezen en richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM en BO Geboortezorg.

Klanttevredenheidscijfer:

9,2

1 Kraamverzorgende/gezin

96,7%

Versoepeling van de maatregelen m.b.t. het coronavirus per 6 juli bij Koru Kraamzorg