Shutterstock 1848806251

Aangifte

Het is in Nederland verplicht om aangifte te doen van de geboorte van je kindje. Dit moet binnen drie dagen na de dag van de bevalling gebeuren. De aangifte van de geboorte vindt plaats in de gemeente waar het kind is geboren. Ben je te laat met de aangifte dan riskeer je een boete.

Kind geboren op:Uiterlijk aangifte doen op:
maandagdonderdag
dinsdagvrijdag
woensdagmaandag
donderdagmaandag
vrijdagdinsdag
vrijdag (en maandag is een feestdag)woensdag
zaterdagdinsdag
zondagwoensdag

Een afspraak voor de aangifte kun je online maken via de website van de gemeente waar jouw kindje geboren is.

Wil je meer informatie over de regels rondom de aangifte zoals wie de aangifte moet doen? En welke documenten je nodig hebt?

Lees verder

Ervaringen

"We hebben een heel fijne kraamweek gehad, met dank aan Anja van Koru. Fijn contact, advies op maat en haar ontspannen houding gaven ons de handvatten en het vertrouwen om een goede start te maken met onze zoon."

– Judith, januari 2024

"Wij hebben echt een geweldige kraamhulp gehad. Mirjam was ontzettend lief voor onze baby en dochter. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen en we konden alles aan haar vragen. We vonden het echt jammer dat de 8 dagen er al weer op zaten."

– Natascha, januari 2024

"We hebben de kraamzorg als zeer prettig ervaren. Er was een super klik met José en ook met ons zoontje van 3. We hebben alle ruimte ervaren om ons ding te doen en José voorzag ons van goed advies waar nodig."

– Silke, januari 2024