Shutterstock 1848806251

Aangifte

Het is in Nederland verplicht om aangifte te doen van de geboorte van je kindje. Dit moet binnen drie dagen na de dag van de bevalling gebeuren. De aangifte van de geboorte vindt plaats in de gemeente waar het kind is geboren. Ben je te laat met de aangifte dan riskeer je een boete.

Kind geboren op:Uiterlijk aangifte doen op:
maandagdonderdag
dinsdagvrijdag
woensdagmaandag
donderdagmaandag
vrijdagdinsdag
vrijdag (en maandag is een feestdag)woensdag
zaterdagdinsdag
zondagwoensdag

Een afspraak voor de aangifte kun je online maken via de website van de gemeente waar jouw kindje geboren is.

Wil je meer informatie over de regels rondom de aangifte zoals wie de aangifte moet doen? En welke documenten je nodig hebt?

Lees verder

Ervaringen

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022

"We zijn ontzettend dankbaar dat we Jolien van Koru als kraamverzorgster bij ons thuis mochten ontvangen. Ze heeft voor de beste start gezorgd die we ons maar konden wensen. Niet alleen was ze heel lief voor ons kleintje, ook hebben wij zelf alles van haar mogen leren op een hele fijne en gezellige manier."

– Eva, september 2022

"Michelle was ronduit fantastisch. Zoveel passie, kunde en zorgzaamheid. Wij zijn ontzettend tevreden over de kraamweek en gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet."

– Liza, september 2022