Bevalling

Thuisbevalling

Wanneer je thuis gaat bevallen, komt de kraamverzorgende bij de bevalling de verloskundige assisteren. De kraamverzorgende is soms al enige tijd voor de geboorte van de baby aanwezig. Zij zet alles klaar voor de bevalling, ondersteunt je bij de weeën en assisteert de verloskundige. En na de bevalling helpt ze je met het verzorgen van jouw baby, de eerste voeding en het opruimen van de kamer waar jij bent bevallen.

Wil je thuis bevallen in een bevalbad? Ook dan assisteert de kraamverzorgende bij de bevalling. Je bent wel zelf verantwoordelijk om samen met jouw partner/mantelzorgers het bad op te zetten en te vullen. En na afloop van de bevalling geldt dit ook voor het legen en opruimen van het bad.

Belangrijk om te weten, is dat Koru Kraamzorg samen met 8 andere kraamzorgorganisaties in de regio Utrecht de handen ineen heeft geslagen en samenwerkingsafspraken heeft gemaakt over de inzet van de kraamverzorgende tijdens de bevalling.

Op deze wijze kunnen we samen met elkaar garanderen dat alle vrouwen in de regio Utrecht tijdens de bevalling begeleiding krijgen van een kraamverzorgende en niemand zonder zorg komt te zitten in tijden van een tekort aan kraamverzorgenden!

Wat betekent dit voor jou? Dit kan dus betekenen dat je tijdens de bevalling zorg krijgt van een kraamverzorgende van een andere kraamzorgorganisatie. Het is goed om te weten dat alle kraamzorgorganisaties de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel hebben staan. Alle kraamverzorgenden werken volgens de landelijke protocollen opgesteld door het Kenniscentrum Kraamzorg. En ben je eenmaal bevallen, dan wordt de kraamzorg overgedragen aan de kraamverzorgende van Koru Kraamzorg. Zij zal de dagen na de bevalling tijdens de kraamweek voor jou en je gezin zorgen!

Ziekenhuisbevalling

Bij een poliklinische bevalling krijg je begeleiding van een kraamverzorgende van het ziekenhuis en assisteert zij de verloskundige bij de bevalling.

We willen je vragen om contact met ons op te nemen zodra bekend is hoe laat je thuiskomt. Wij zorgen er dan voor dat je op de zorg van Koru Kraamzorg kunt rekenen zodra jullie thuiskomen.

"Weet dat naast de verloskundige, gynaecoloog of kraamverzorgende, de meeste vrouwen veel steun ervaren van hun partner. Door rust te bewaren en er te zijn, bied je als partner een veilig gevoel!"

Opstartzorg

Als je bent bevallen in het ziekenhuis of in een geboortecentrum wil je graag zo snel mogelijk na je bevalling naar huis. Wij geven op dezelfde dag van ontslag uit het ziekenhuis zogenaamde 'opstartzorg'. De kraamverzorgende helpt je met de voeding van je baby, ze voert controles uit, vertelt je hoe je de baby in het bedje moet leggen en geeft je tips en adviezen. De opstartzorg is minimaal 3 uur. De volgende dag start hervat de kraamverzorgende de dagelijkse zorg.

Indien ontslag uit het ziekenhuis volgt tussen 18.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's ochtends, dan ontvang je instructies vanuit het ziekenhuis om de avond/nacht alleen met de baby door te komen. Tevens is Koru Kraamzorg telefonisch bereikbaar bij vragen. Mocht er toch een medische indicatie zijn voor opstartzorg in de avonduren en de nacht, dan komen wij uiteraard. Lees ook Tips voor de eerste 24 uur

Ziekenhuistas

Lees verder

Geboorteplan

Lees verder

Couveuse nazorg of Uitgestelde kraamzorg

Lees verder
Ervaringen

"Alle medewerkers zijn vriendelijk en open. Je kunt bij iedereen terecht met je vragen, en er wordt navraag gedaan als iemand niet alles weet. Er is een goede informatie overdracht en bij wijzigen wordt je persoonlijk op de hoogte gebracht."

– Edith, juli 2024

"Wij hebben zeer goede en kwalitatieve kraamzorg ontvangen. In de kraamweek hebben wij dankzij Koru echt meer zelfvertrouwen gekregen voor de zorg voor als kind als kersverse ouders. Ook werd er heel serieus meegekeken met de uitdagingen die wij tegenkwamen bij het geven van borstvoeding. Kortom, wij zouden Koru Kraamzorg zeker aanraden!"

– Renée, juli 2024

"Miriam was onze kraamverzorgster en wat waren we blij met haar. Miriam is heel rustig en geduldig en heeft ons veel geleerd en vertrouwen gegeven. Ook dacht ze heel goed mee toen bleek dat de borstvoeding niet goed op gang kwam. Naast praktisch zorgen had Miriam ook aandacht voor het emotionele aspect. Kortom wij hadden geen betere kraamzorg voor ons kunnen wensen"

– Sabine, juni 2024