JGZ

Jeugdgezondheidszorg

Koru Kraamzorg werkt samen met alle organisaties in de geboortezorg in de regio Utrecht om de best mogelijke zorg te geven aan jou en je baby. Aan het einde van de kraamweek dragen wij de zorg over aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Misschien ken je het ook als Centrum Jeugd & Gezin of het Consultatiebureau.

De kraamverzorgende zal samen met jou een formulier opstellen met punten die voor de overdracht van de JGZ van belang kunnen zijn. Dit formulier wordt op beveiligde wijze na jouw goedkeuring digitaal gedeeld met de JGZ. En mocht het nodig zijn om het overdrachtsformulier mondeling toe te lichten, dan komt de JGZ langs voor een bezoek aan huis.

De JGZ kijkt graag met je mee naar de groei & ontwikkeling van je baby. Je kunt bij hen terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. En zij denken graag met je mee om problemen op deze gebieden te voorkómen. Dit gebeurt grotendeels na de kraamtijd, maar ook tijdens de zwangerschap kun je indien nodig al bij de JGZ terecht.

Rond de tweede week na de geboorte van je baby zal de JGZ contact met je opnemen voor een eerste kennismaking bij jou thuis. Ook je partner is daarbij welkom. Daarna zullen jullie worden uitgenodigd voor een afspraak op het consultatiebureau.

Woon je in de gemeente Utrecht dan ontvang je zorg van het Centrum voor Jeugd & Gezin Utrecht. Alle overige inwoners van de provincie Utrecht ontvangen zorg van GGD regio Utrecht.

Ervaringen

"It was very good and satisfactory experience. As a new parent me and my husband didn't had much information but from the nurse we got a lot of inputs regarding the baby care which helped us in taking better care for our child."

– Shilpee, november 2023

"Wij hebben echt een geweldige kraamhulp gehad. Mirjam was ontzettend lief voor onze baby en dochter. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen en we konden alles aan haar vragen. We vonden het echt jammer dat de 8 dagen er al weer op zaten."

– Natascha, januari 2024

"We hebben de kraamzorg als zeer prettig ervaren. Er was een super klik met José en ook met ons zoontje van 3. We hebben alle ruimte ervaren om ons ding te doen en José voorzag ons van goed advies waar nodig."

– Silke Paap, januari 2024