JGZ

Jeugdgezondheidszorg

Koru Kraamzorg werkt samen met alle organisaties in de geboortezorg in de regio Utrecht om de best mogelijke zorg te geven aan jou en je baby. Aan het einde van de kraamweek dragen wij de zorg over aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Misschien ken je het ook als Centrum Jeugd & Gezin of het Consultatiebureau.

De kraamverzorgende zal samen met jou een formulier opstellen met punten die voor de overdracht van de JGZ van belang kunnen zijn. Dit formulier wordt op beveiligde wijze na jouw goedkeuring digitaal gedeeld met de JGZ. En mocht het nodig zijn om het overdrachtsformulier mondeling toe te lichten, dan komt de JGZ langs voor een bezoek aan huis.

De JGZ kijkt graag met je mee naar de groei & ontwikkeling van je baby. Je kunt bij hen terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. En zij denken graag met je mee om problemen op deze gebieden te voorkómen. Dit gebeurt grotendeels na de kraamtijd, maar ook tijdens de zwangerschap kun je indien nodig al bij de JGZ terecht.

Rond de tweede week na de geboorte van je baby zal de JGZ contact met je opnemen voor een eerste kennismaking bij jou thuis. Ook je partner is daarbij welkom. Daarna zullen jullie worden uitgenodigd voor een afspraak op het consultatiebureau.

Woon je in de gemeente Utrecht dan ontvang je zorg van het Centrum voor Jeugd & Gezin Utrecht. Alle overige inwoners van de provincie Utrecht ontvangen zorg van GGD regio Utrecht.

Ervaringen

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022

"Voor de tweede keer kraamzorg gehad bij Koru. En ook de tweede keer een zeer goede ervaring. De kraamverzorgende was onwijs lief en kundig. Wij hoefde nergens naar om te kijken en zo hoort het in je kraamweek. Zorgde ook goed voor onze oudste en hij was ook direct gek op haar. Heel fijn allemaal! Ik zou alle zwangeren Koru aanraden!"

– Kim, maart 2022

"Onze kraamverzorgster Kathinka was heel lief en wat nog belangrijker is: heel behulpzaam met het opstarten van ons nieuwe leven met een baby. Zij is heel ervaren en dat kan je zien in alle tips die zij ons heeft gegeven qua borstvoeding, zorg voor een baby en alles er omheen."

– Brina, oktober 2022