JGZ

Jeugdgezondheidszorg

Koru Kraamzorg werkt samen met alle organisaties in de geboortezorg in de regio Utrecht om de best mogelijke zorg te geven aan jou en je baby. Aan het einde van de kraamweek dragen wij de zorg over aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Misschien ken je het ook als Centrum Jeugd & Gezin of het Consultatiebureau.

De kraamverzorgende zal samen met jou een formulier opstellen met punten die voor de overdracht van de JGZ van belang kunnen zijn. Dit formulier wordt op beveiligde wijze na jouw goedkeuring digitaal gedeeld met de JGZ. En mocht het nodig zijn om het overdrachtsformulier mondeling toe te lichten, dan komt de JGZ langs voor een bezoek aan huis.

De JGZ kijkt graag met je mee naar de groei & ontwikkeling van je baby. Je kunt bij hen terecht met vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. En zij denken graag met je mee om problemen op deze gebieden te voorkómen. Dit gebeurt grotendeels na de kraamtijd, maar ook tijdens de zwangerschap kun je indien nodig al bij de JGZ terecht.

Rond de tweede week na de geboorte van je baby zal de JGZ contact met je opnemen voor een eerste kennismaking bij jou thuis. Ook je partner is daarbij welkom. Daarna zullen jullie worden uitgenodigd voor een afspraak op het consultatiebureau.

Woon je in de gemeente Utrecht dan ontvang je zorg van het Centrum voor Jeugd & Gezin Utrecht. Alle overige inwoners van de provincie Utrecht ontvangen zorg van GGD regio Utrecht.

Ervaringen

"We zijn ontzettend dankbaar dat we Jolien van Koru als kraamverzorgster bij ons thuis mochten ontvangen. Ze heeft voor de beste start gezorgd die we ons maar konden wensen. Niet alleen was ze heel lief voor ons kleintje, ook hebben wij zelf alles van haar mogen leren op een hele fijne en gezellige manier."

– Eva, september 2022

"The kraamverzorgende was very helpful for us in every aspect, especially because it was our first child and we did not know anything about taking care of a baby. She has treated the baby and us with kindness and professionality. Thanks to her I did not give up with breastfeeding, that was very important for me."

– Silvia, september 2022

"Michelle was ronduit fantastisch. Zoveel passie, kunde en zorgzaamheid. Wij zijn ontzettend tevreden over de kraamweek en gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet."

– Liza, september 2022