Flesvoeding

Flesvoeding

Als je flesvoeding wilt geven dan is het zeker ook aan te raden om je tijdens de zwangerschap hierop voor te bereiden. Wat betekent dit voor jou? En wat voor je kindje?

En mogelijk heb je allerlei praktische vragen. Hoe maak je een fles klaar? Hoeveel voeding geef je aan de baby? En hoe vaak? Op de volgende website kun je hier meer achtergrondinformatie over vinden:

Groeigids


"Ook met flesvoeding worden kinderen groot."

Materialen

Zorg dat je voor de geboorte de volgende spullen in huis hebt om flesvoeding te kunnen geven:

  • minimaal twee flessen (met een meeteenheid van 10 ml)
  • twee spenen (maat nul)
  • flessenborstel
  • zuigelingenvoeding voor de pasgeboren baby

Voor het opwarmen van de voeding heb je een pan, flessenwarmer of magnetron nodig.

Ervaringen

"Onze kraamverzorgster Kathinka was heel lief en wat nog belangrijker is: heel behulpzaam met het opstarten van ons nieuwe leven met een baby. Zij is heel ervaren en dat kan je zien in alle tips die zij ons heeft gegeven qua borstvoeding, zorg voor een baby en alles er omheen."

– Brina, oktober 2022

"Voor de tweede keer kraamzorg gehad bij Koru. En ook de tweede keer een zeer goede ervaring. De kraamverzorgende was onwijs lief en kundig. Wij hoefde nergens naar om te kijken en zo hoort het in je kraamweek. Zorgde ook goed voor onze oudste en hij was ook direct gek op haar. Heel fijn allemaal! Ik zou alle zwangeren Koru aanraden!"

– Kim, maart 2022

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022