Flesvoeding

Flesvoeding

Als je flesvoeding wilt geven dan is het zeker ook aan te raden om je tijdens de zwangerschap hierop voor te bereiden. Wat betekent dit voor jou? En wat voor je kindje?

En mogelijk heb je allerlei praktische vragen. Hoe maak je een fles klaar? Hoeveel voeding geef je aan de baby? En hoe vaak? Op de volgende website kun je hier meer achtergrondinformatie over vinden:

Groeigids


"Ook met flesvoeding worden kinderen groot."

Materialen

Zorg dat je voor de geboorte de volgende spullen in huis hebt om flesvoeding te kunnen geven:

  • minimaal twee flessen (met een meeteenheid van 10 ml)
  • twee spenen (maat nul)
  • flessenborstel
  • zuigelingenvoeding voor de pasgeboren baby

Voor het opwarmen van de voeding heb je een pan, flessenwarmer of magnetron nodig.

Ervaringen

"

Ontzettend fijn. Na een zware bevalling van een tweeling kwamen we na een aantal dagen ziekenhuis thuis. Niet lang daarna belde Mirjam aan. Sindsdien heeft ze voor mijn gevoel geen moment stil gezeten. Voor ons als ouders heeft ze goed gezorgd (zorgen dat we aten en extra bij konden slapen) en natuurlijk een stoomcursus baby verzorging gegeven. Ze gaf ons een veilig gevoel met haar kennis en instelling waardoor wij vragen durven te stellen en onzekerheden te uiten. Na de kraamperiode waren wij klaar om zelf voor onze tweeling te zorgen.

"

– Aurin Hogers-Smout, april 2023

"We hebben een zeer prettige kraamperiode gehad. In het begin had de baby wat moeite met goed leren drinken. De kraamzorg heeft verschillende opties aangedragen en alles na overleg uitgeprobeerd. Toen dit eenmaal goed liep heeft ze ook veel aandacht gegeven aan de oudere kinderen (koekjes bakken, tekenen) waardoor wij meer tijd hadden om te wennen aan en knuffelen met ons jongste kindje."

– Anna, maart 2023

"Een ontzettend fijne kraamweek gehad en dat dankzij Kathinka! Een zeer ervaren, professionele en vooral lieve kraamverzorgster. Heeft ontzettend goed voor ons gezorgd en alle tips en tricks mee gegeven zodat wij zelf vol vertrouwen aan de slag konden. Mochten wij in de toekomst een 2de verwachten zouden we zeker weer voor Koru Kraamzorg kiezen!"

– Weronika, april 2023