KORU 0028 PS1 A8955 aanp

Intakegesprek

Samen met de kraamconsulente maak je afspraken tijdens het intakegesprek over de kraamzorg en kun je specifieke wensen aangeven. Dat geldt ook voor jouw partner. Deze afspraken en wensen worden vastgelegd in het kraamzorgdossier. Na afloop ontvang je een e-mail met een samenvatting van de gemaakte afspraken.

Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen tijdens het intakegesprek en geven wij praktische informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je baby.

Tevens wordt een eerste indicatie gegeven voor het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebt. Dit gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Dit is een zorgindicatiemodel ontwikkeld door de zorgverzekeraars. Het aantal uren kraamzorg kan variëren van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Wij zullen altijd nastreven om jullie wensen te behartigen en het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebben te bieden.

De volgende onderwerpen worden onder andere besproken tijdens het intakegesprek:

  • persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen van jou, je partner en je gezin
  • voeding
  • taken kraamverzorgende
  • verzekering/eigen bijdrage
  • bevalling
  • kraamzorgdossier & kraamzorgapp
  • ARBO-checklist
  • uitzet
  • het landelijk indicatie protocol (LIP)

Ben je in verwachting van je eerste kindje of is het de eerste keer dat je zorg ontvangt van Koru Kraamzorg? Dan komen we graag bij jou thuis langs voor het intakegesprek. Ben je al bij ons bekend, dan zal het intakegesprek via beeldbellen plaatsvinden.

Voorbereiding op het intakegesprek

Enkele dagen voor het intakegesprek ontvang je van Koru Kraamzorg een reminder van de afspraak. Ook willen we je vragen om alvast gegevens in te vullen in jouw digitale kraamzorgdossier. Hiervoor heb je na bevestiging van jouw aanmelding bij Koru Kraamzorg per e-mail een link ontvangen. Mocht je hierbij hulp of instructies nodig hebben? De kraamconsulente helpt jou dan graag verder tijdens het intakegesprek.

In het digitale kraamzorgdossier kun je tevens alle informatie terugvinden die van belang is voor de kraamtijd.

Kraamzorg App

Sinds het najaar van 2023 bieden wij tijdens het intakegesprek ook de Kraamzorg App aan aan al onze cliënten. Met deze handige App - welke je kunt gebruiken in de periode voor, tijdens en na de kraamweek - heb je alle belangrijke informatie bij de hand. Je hebt onder andere 24/7 toegang tot handige instructievideo’s, nuttige informatie en jouw digitale kraamdossier. Aan het gebruik van de app zijn geen kosten verbonden.

Ervaringen

"Wij hebben echt een geweldige kraamhulp gehad. Mirjam was ontzettend lief voor onze baby en dochter. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen en we konden alles aan haar vragen. We vonden het echt jammer dat de 8 dagen er al weer op zaten."

– Natascha, januari 2024

"It was very good and satisfactory experience. As a new parent me and my husband didn't had much information but from the nurse we got a lot of inputs regarding the baby care which helped us in taking better care for our child."

– Shilpee, november 2023

"We hebben de kraamzorg als zeer prettig ervaren. Er was een super klik met José en ook met ons zoontje van 3. We hebben alle ruimte ervaren om ons ding te doen en José voorzag ons van goed advies waar nodig."

– Silke Paap, januari 2024