KORU 0028 PS1 A8955 aanp

Intakegesprek

Samen met de kraamconsulente maak je afspraken tijdens het intakegesprek over de kraamzorg en kun je specifieke wensen aangeven. Dat geldt ook voor jouw partner. Deze afspraken en wensen worden vastgelegd in het kraamzorgdossier. Na afloop ontvang je een e-mail met een samenvatting van de gemaakte afspraken.

Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen tijdens het intakegesprek en geven wij praktische informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je baby.

Tevens wordt een eerste indicatie gegeven voor het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebt. Dit gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Dit is een zorgindicatiemodel ontwikkeld door de zorgverzekeraars. Het aantal uren kraamzorg kan variëren van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Wij zullen altijd nastreven om jullie wensen te behartigen en het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebben te bieden.


De volgende onderwerpen worden onder andere besproken tijdens het intakegesprek:

  • persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen van jou, je partner en je gezin
  • voeding
  • taken kraamverzorgende
  • verzekering/eigen bijdrage
  • bevalling
  • kraamzorgdossier
  • ARBO-checklist
  • uitzet
  • het landelijk indicatie protocol (LIP)

Ben je in verwachting van je eerste kindje of is het de eerste keer dat je zorg ontvangt van Koru Kraamzorg? Dan komen we graag bij jou thuis langs voor het intakegesprek. Ben je al bij ons bekend, dan zal het intakegesprek via beeldbellen plaatsvinden.

Voorbereiding op het intakegesprek

Enkele dagen voor het intakegesprek ontvang je van Koru Kraamzorg een reminder van de afspraak. Ook willen we je vragen om alvast gegevens in te vullen in jouw digitale kraamzorgdossier. Hiervoor heb je na bevestiging van jouw aanmelding bij Koru Kraamzorg per e-mail een link ontvangen. Mocht je hierbij hulp of instructies nodig hebben? De kraamconsulente helpt jou dan graag verder tijdens het intakegesprek.

In het digitale kraamzorgdossier kun je tevens alle informatie terugvinden die van belang is voor de kraamtijd.

Ervaringen

"We zijn ontzettend dankbaar dat we Jolien van Koru als kraamverzorgster bij ons thuis mochten ontvangen. Ze heeft voor de beste start gezorgd die we ons maar konden wensen. Niet alleen was ze heel lief voor ons kleintje, ook hebben wij zelf alles van haar mogen leren op een hele fijne en gezellige manier."

– Eva, september 2022

"Michelle was ronduit fantastisch. Zoveel passie, kunde en zorgzaamheid. Wij zijn ontzettend tevreden over de kraamweek en gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet."

– Liza, september 2022

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022