KORU 0028 PS1 A8955 aanp

Intakegesprek

Samen met de kraamconsulente maak je afspraken tijdens het intakegesprek over de kraamzorg en kun je specifieke wensen aangeven. Dat geldt ook voor jouw partner. Deze afspraken en wensen worden vastgelegd in het kraamzorgdossier. Na afloop ontvang je een e-mail met een samenvatting van de gemaakte afspraken.

Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen tijdens het intakegesprek en geven wij praktische informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van je baby.

Tevens wordt een eerste indicatie gegeven voor het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebt. Dit gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Dit is een zorgindicatiemodel ontwikkeld door de zorgverzekeraars. Het aantal uren kraamzorg kan variëren van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Wij zullen altijd nastreven om jullie wensen te behartigen en het aantal kraamzorguren waar jullie recht op hebben te bieden.


De volgende onderwerpen worden onder andere besproken tijdens het intakegesprek:

  • persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen van jou, je partner en je gezin
  • voeding
  • taken kraamverzorgende
  • verzekering/eigen bijdrage
  • bevalling
  • kraamzorgdossier
  • ARBO-checklist
  • uitzet
  • het landelijk indicatie protocol (LIP)

Ben je in verwachting van je eerste kindje of is het de eerste keer dat je zorg ontvangt van Koru Kraamzorg? Dan komen we graag bij jou thuis langs voor het intakegesprek. Ben je al bij ons bekend, dan zal het intakegesprek via beeldbellen plaatsvinden.

Voorbereiding op het intakegesprek

Enkele dagen voor het intakegesprek ontvang je van Koru Kraamzorg een reminder van de afspraak. Ook willen we je vragen om alvast gegevens in te vullen in jouw digitale kraamzorgdossier. Hiervoor heb je na bevestiging van jouw aanmelding bij Koru Kraamzorg per e-mail een link ontvangen. Mocht je hierbij hulp of instructies nodig hebben? De kraamconsulente helpt jou dan graag verder tijdens het intakegesprek.

In het digitale kraamzorgdossier kun je tevens alle informatie terugvinden die van belang is voor de kraamtijd.

Ervaringen

"Ontzettend fijn. Na een zware bevalling van een tweeling kwamen we na een aantal dagen ziekenhuis thuis. Niet lang daarna belde Mirjam aan. Sindsdien heeft ze voor mij gevoel geen moment stil gezeten. Voor ons als ouders heeft ze goed gezorgd (zorgen dat we aten en extra bij konden slapen) en natuurlijk een stoomcursus baby verzorging gegeven. Ze gaf ons een veilig gevoel met haar kennis en instelling waardoor wij vragen durven te stellen en onzekerheden te uiten. Na de kraam periode waren wij klaar om zelf voor onze tweeling te zorgen."

– Aurin Hogers-Smout, april 2023

"Een ontzettend fijne kraamweek gehad en dat dankzij Kathinka! Een zeer ervaren, professionele en vooral lieve kraamverzorgster. Heeft ontzettend goed voor ons gezorgd en alle tips en tricks mee gegeven zodat wij zelf vol vertrouwen aan de slag konden. Mochten wij in de toekomst een 2de verwachten zouden we zeker weer voor Koru Kraamzorg kiezen!"

– Weronika, april 2023

"We hebben twee keer een ontzettend fijne kraamweek mogen ervaren met Kathinka. Aanwezig waar nodig, op de achtergrond waar nodig. Altijd al een stap vooruit gedacht. Ons in onze eigen waarde en regie latend. De tweede keer onze dochter zo leuk en fijn betrokken bij de zorg voor haar broertje, zodat ook zij een zachte landing had bij het grote zus worden. Lieve Kathinka, bedankt dat je ons twee keer bij stond bij de bevalling en de kraamweek. Een betere start voor ons gezin hadden we niet kunnen wensen!"

– Tessa Koning, maart 2023