Shutterstock 1901460661

Klossen

Koru Kraamzorg vindt het belangrijk dat de kraamverzorgende onder goede & veilige omstandigheden haar werk kan doen zodat zij jou en je gezin zo goed mogelijk kan ondersteunen. We willen je vragen om vanaf 37 weken jouw bed te verhogen met klossen of bedverhogers. Deze kun je lenen via Medipoint of Vegro.

Daarnaast willen we je vragen rekening te houden met een aantal zaken (wettelijke ARBO-verplichtingen), namelijk:

  • Om de kraamverzorgende een rookvrije werkplek te bieden, is roken in huis tijdens haar aanwezigheid gedurende kraamweek niet toegestaan. Roken vormt zowel voor de baby als voor de kraamverzorgende een gezondheidsrisico.
  • Voor de veiligheid van de kraamverzorgende tijdens haar werkzaamheden is het van belang dat trapleuningen zijn bevestigd bij de trap in huis.
  • De commode dient op een werkhoogte van 90 -100 cm hoog te staan.
  • Op de etage waar de kraamverzorgende de zorg verleent, is er toegang tot stromend water.
  • De bovenzijde van het matras van jouw bed moet op minimaal 80 cm hoogte vanaf de grond staan. Tevens dient het bed aan alle kanten (m.u.v. het hoofdeinde) vrij te staan.
Ervaringen

"We hebben een zeer prettige kraamperiode gehad. In het begin had de baby wat moeite met goed leren drinken. De kraamzorg heeft verschillende opties aangedragen en alles na overleg uitgeprobeerd. Toen dit eenmaal goed liep heeft ze ook veel aandacht gegeven aan de oudere kinderen (koekjes bakken, tekenen) waardoor wij meer tijd hadden om te wennen aan en knuffelen met ons jongste kindje."

– Anna, maart 2023

"We hebben twee keer een ontzettend fijne kraamweek mogen ervaren met Kathinka. Aanwezig waar nodig, op de achtergrond waar nodig. Altijd al een stap vooruit gedacht. Ons in onze eigen waarde en regie latend. De tweede keer onze dochter zo leuk en fijn betrokken bij de zorg voor haar broertje, zodat ook zij een zachte landing had bij het grote zus worden. Lieve Kathinka, bedankt dat je ons twee keer bij stond bij de bevalling en de kraamweek. Een betere start voor ons gezin hadden we niet kunnen wensen!"

– Tessa Koning, maart 2023

"

Ontzettend fijn. Na een zware bevalling van een tweeling kwamen we na een aantal dagen ziekenhuis thuis. Niet lang daarna belde Mirjam aan. Sindsdien heeft ze voor mijn gevoel geen moment stil gezeten. Voor ons als ouders heeft ze goed gezorgd (zorgen dat we aten en extra bij konden slapen) en natuurlijk een stoomcursus baby verzorging gegeven. Ze gaf ons een veilig gevoel met haar kennis en instelling waardoor wij vragen durven te stellen en onzekerheden te uiten. Na de kraamperiode waren wij klaar om zelf voor onze tweeling te zorgen.

"

– Aurin Hogers-Smout, april 2023