Shutterstock 1901460661

Klossen

Koru Kraamzorg vindt het belangrijk dat de kraamverzorgende onder goede & veilige omstandigheden haar werk kan doen zodat zij jou en je gezin zo goed mogelijk kan ondersteunen. We willen je vragen om vanaf 37 weken jouw bed te verhogen met klossen of bedverhogers. Deze kun je lenen via Medipoint of Vegro.

Daarnaast willen we je vragen rekening te houden met een aantal zaken & wettelijke ARBO-verplichtingen, namelijk:

  • Om de kraamverzorgende een rookvrije werkplek te bieden, is roken in huis tijdens haar aanwezigheid gedurende kraamweek niet toegestaan. Roken vormt zowel voor de baby als voor de kraamverzorgende een gezondheidsrisico.
  • Voor de veiligheid van de kraamverzorgende tijdens haar werkzaamheden is het van belang dat trapleuningen zijn bevestigd bij de trap in huis.
  • De commode dient op een werkhoogte van 90 -100 cm hoog te staan.
  • De standaard van het babybadje dient op een werkhoogte van 90 -100 cm hoog te staan.
  • De bovenzijde van het matras van jouw bed moet op minimaal 80 cm hoogte vanaf de grond staan. Tevens dient het bed aan alle kanten (m.u.v. het hoofdeinde) vrij te staan.
  • Op de etage waar de kraamverzorgende de zorg verleent, is er toegang tot stromend water.
  • De minimale temperatuur in huis dient niet later te zijn 18 graden Celsius.
  • Aan de kraamverzorgende dient vooraf toestemming gevraagd te worden indien er een foto of filmpje van haar wordt gemaakt. En wees ervan bewust dat een kraamverzorgende niet zonder toestemming gefilmd mag worden via een beveiligingscamera.
Ervaringen

"We kijken terug op een prachtige derde kraamweek met Koru! Wij en de kinderen voelden ons meteen weer op ons gemak bij Mirjam. Ze zorgt goed voor iedereen en past zich naadloos aan bij het gezin. Dank voor alles en we kijken uit naar de babymassage!"

– Simone, februari 2024

"Wij hebben echt een geweldige kraamhulp gehad. Mirjam was ontzettend lief voor onze baby en dochter. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen en we konden alles aan haar vragen. We vonden het echt jammer dat de 8 dagen er al weer op zaten."

– Natascha, januari 2024

"We hebben de kraamzorg als zeer prettig ervaren. Er was een super klik met José en ook met ons zoontje van 3. We hebben alle ruimte ervaren om ons ding te doen en José voorzag ons van goed advies waar nodig."

– Silke, januari 2024