Shutterstock 1901460661

Klossen

Koru Kraamzorg vindt het belangrijk dat de kraamverzorgende onder goede & veilige omstandigheden haar werk kan doen zodat zij jou en je gezin zo goed mogelijk kan ondersteunen. We willen je vragen om vanaf 37 weken jouw bed te verhogen met klossen of bedverhogers. Deze kun je lenen via Medipoint of Vegro.

Daarnaast willen we je vragen rekening te houden met een aantal zaken (wettelijke ARBO-verplichtingen), namelijk:

  • Om de kraamverzorgende een rookvrije werkplek te bieden, is roken in huis tijdens haar aanwezigheid gedurende kraamweek niet toegestaan. Roken vormt zowel voor de baby als voor de kraamverzorgende een gezondheidsrisico.
  • Voor de veiligheid van de kraamverzorgende tijdens haar werkzaamheden is het van belang dat trapleuningen zijn bevestigd bij de trap in huis.
  • De commode dient op een werkhoogte van 90 -100 cm hoog te staan.
  • Op de etage waar de kraamverzorgende de zorg verleent, is er toegang tot stromend water.
  • De bovenzijde van het matras van jouw bed moet op minimaal 80 cm hoogte vanaf de grond staan. Tevens dient het bed aan alle kanten (m.u.v. het hoofdeinde) vrij te staan.
Ervaringen

"Onze kraamverzorgster Kathinka was heel lief en wat nog belangrijker is: heel behulpzaam met het opstarten van ons nieuwe leven met een baby. Zij is heel ervaren en dat kan je zien in alle tips die zij ons heeft gegeven qua borstvoeding, zorg voor een baby en alles er omheen."

– Brina, oktober 2022

"Voor de tweede keer kraamzorg gehad bij Koru. En ook de tweede keer een zeer goede ervaring. De kraamverzorgende was onwijs lief en kundig. Wij hoefde nergens naar om te kijken en zo hoort het in je kraamweek. Zorgde ook goed voor onze oudste en hij was ook direct gek op haar. Heel fijn allemaal! Ik zou alle zwangeren Koru aanraden!"

– Kim, maart 2022

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022