Shutterstock 1901460661

Klossen

Koru Kraamzorg vindt het belangrijk dat de kraamverzorgende onder goede & veilige omstandigheden haar werk kan doen zodat zij jou en je gezin zo goed mogelijk kan ondersteunen. We willen je vragen om vanaf 37 weken jouw bed te verhogen met klossen of bedverhogers. Deze kun je lenen via Medipoint of Vegro.

Daarnaast willen we je vragen rekening te houden met een aantal zaken (wettelijke ARBO-verplichtingen), namelijk:

  • Om de kraamverzorgende een rookvrije werkplek te bieden, is roken in huis tijdens haar aanwezigheid gedurende kraamweek niet toegestaan. Roken vormt zowel voor de baby als voor de kraamverzorgende een gezondheidsrisico.
  • Voor de veiligheid van de kraamverzorgende tijdens haar werkzaamheden is het van belang dat trapleuningen zijn bevestigd bij de trap in huis.
  • De commode dient op een werkhoogte van 90 -100 cm hoog te staan.
  • Op de etage waar de kraamverzorgende de zorg verleent, is er toegang tot stromend water.
  • De bovenzijde van het matras van jouw bed moet op minimaal 80 cm hoogte vanaf de grond staan. Tevens dient het bed aan alle kanten (m.u.v. het hoofdeinde) vrij te staan.
Ervaringen

"We zijn ontzettend dankbaar dat we Jolien van Koru als kraamverzorgster bij ons thuis mochten ontvangen. Ze heeft voor de beste start gezorgd die we ons maar konden wensen. Niet alleen was ze heel lief voor ons kleintje, ook hebben wij zelf alles van haar mogen leren op een hele fijne en gezellige manier."

– Eva, september 2022

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022

"Michelle was ronduit fantastisch. Zoveel passie, kunde en zorgzaamheid. Wij zijn ontzettend tevreden over de kraamweek en gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet."

– Liza, september 2022