Klachtenregeling

Klachtenafhandeling

Wij doen ons best om zo goed mogelijk aan je verwachtingen te voldoen. Toch kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over Koru Kraamzorg. Dat willen we dan graag van je horen, zodat wij onze zorgverlening kunnen verbeteren.

Je kunt je onvrede of klacht het beste zo snel mogelijk bespreken met de kraamverzorgende die de zorg aan je verleent. Ook kun je met de spoedlijn bellen en je klacht bespreken met de planning, zodat zij een oplossing kunnen bieden tijdens de zorg.
Mocht het gesprek met de kraamverzorgende of planning niet tot een bevredigende oplossing leiden of heb je een klacht die niet de kraamverzorgende betreft maar de organisatie, dan kun je contact opnemen met de Klachtenfunctionaris van Koru Kraamzorg.

Dit kan per post of per mail:

Koru Kraamzorg
t.a.v. klachtenfunctionaris
Niels Bohrweg 159
3542 CA Utrecht
Tel: 030-7400123 of 06-20235607
info@korukraamzorg.nl

Koru Kraamzorg bevestigt schriftelijk binnen 2 werkdagen de ontvangst van je klacht en vraagt de Klachtenfunctionaris van Koru Kraamzorg om binnen 5 werkdagen contact met je op te nemen. De Klachtenfunctionaris biedt ondersteuning en/of bemiddeling bij het zoeken naar een oplossing.

Klachtencommissie Bo Geboortezorg

Mocht dit alles niet tot een voor jou bevredigende oplossing leiden, dan is de mogelijkheid je te wenden tot Bo Geboortezorg. Bo Geboortezorg is een branchevereniging voor zorgondernemers in de kraamzorg en heeft een gezamenlijk klachtencommissie ten behoeve van de cliënten voor haar leden geïnstalleerd.

De klachtencommissie onder voorzitterschap van een onafhankelijke voorzitter is bedoeld om een objectieve beoordeling van de klachten te waarborgen. Hiermee voldoen de leden van Bo Geboortezorg aan de wetgeving. De klachtencommissie van Bo Geboortezorg gaat na of klachten ingediend door cliënten van de aangesloten leden ontvankelijk zijn. De klachtencommissie van Bo Geboortezorg is per mail te bereiken via: klachtenfunctionaris@bogeboortezorg.nl

De klachtenfunctionaris van Bo Geboortezorg zal met jou en Koru Kraamzorg het gesprek aangaan. Er zal worden toegewerkt naar een oplossing.

Als je niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht en je gaat niet akkoord, dan is er sprake van een geschil. Dit geschil kan worden voorgelegd aan de geschillencommissie. De geschillencommissie volgt bij de behandeling haar eigen regeling. Meer informatie kun je vinden op de website www.degeschillencommissiezorg.nl

Ervaringen

"We hebben twee keer een ontzettend fijne kraamweek mogen ervaren met Kathinka. Aanwezig waar nodig, op de achtergrond waar nodig. Altijd al een stap vooruit gedacht. Ons in onze eigen waarde en regie latend. De tweede keer onze dochter zo leuk en fijn betrokken bij de zorg voor haar broertje, zodat ook zij een zachte landing had bij het grote zus worden. Lieve Kathinka, bedankt dat je ons twee keer bij stond bij de bevalling en de kraamweek. Een betere start voor ons gezin hadden we niet kunnen wensen!"

– Tessa Koning, maart 2023

"

Ontzettend fijn. Na een zware bevalling van een tweeling kwamen we na een aantal dagen ziekenhuis thuis. Niet lang daarna belde Mirjam aan. Sindsdien heeft ze voor mijn gevoel geen moment stil gezeten. Voor ons als ouders heeft ze goed gezorgd (zorgen dat we aten en extra bij konden slapen) en natuurlijk een stoomcursus baby verzorging gegeven. Ze gaf ons een veilig gevoel met haar kennis en instelling waardoor wij vragen durven te stellen en onzekerheden te uiten. Na de kraamperiode waren wij klaar om zelf voor onze tweeling te zorgen.

"

– Aurin Hogers-Smout, april 2023

"Een ontzettend fijne kraamweek gehad en dat dankzij Kathinka! Een zeer ervaren, professionele en vooral lieve kraamverzorgster. Heeft ontzettend goed voor ons gezorgd en alle tips en tricks mee gegeven zodat wij zelf vol vertrouwen aan de slag konden. Mochten wij in de toekomst een 2de verwachten zouden we zeker weer voor Koru Kraamzorg kiezen!"

– Weronika, april 2023