Shutterstock 763478992

"Een lactatiekundige is opgeleid om borstvoeding situaties te beoordelen en advies te kunnen geven aan de kraamvrouw en eventueel kraamverzorgende."

Ondersteuning

Een lactatiekundige kan worden ingeschakeld bij:

  • problemen bij het aanleggen
  • pijnklachten
  • terugkerende borstontstekingen
  • problemen met de melkproductie
  • onvoldoende groei van het kind
  • vroeggeboorte en dysmaturiteit
  • ziekte of handicap van moeder en/of kind
  • opnieuw beginnen met borstvoeding


Vergoeding Consult

Helma van de Burgt is als lactatiekundige werkzaam bij Koru Kraamzorg. Zou je graag met haar in contact willen komen, dan is zij te bereiken is via 030-7400123 of info@korukraamzorg.nl

Indien Helma voor een consult bij jou thuis langs komt, dan zijn de kosten 85 euro per consult. Dit is inclusief een nabelafspraak.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering het consult van een lactatiekundige. Lang en voldoende borstvoeding geven, heeft namelijk een positief effect op zowel de gezondheid van de moeder als de gezondheid van het kind.

Ervaringen

"

Ontzettend fijn. Na een zware bevalling van een tweeling kwamen we na een aantal dagen ziekenhuis thuis. Niet lang daarna belde Mirjam aan. Sindsdien heeft ze voor mijn gevoel geen moment stil gezeten. Voor ons als ouders heeft ze goed gezorgd (zorgen dat we aten en extra bij konden slapen) en natuurlijk een stoomcursus baby verzorging gegeven. Ze gaf ons een veilig gevoel met haar kennis en instelling waardoor wij vragen durven te stellen en onzekerheden te uiten. Na de kraamperiode waren wij klaar om zelf voor onze tweeling te zorgen.

"

– Aurin Hogers-Smout, april 2023

"Een ontzettend fijne kraamweek gehad en dat dankzij Kathinka! Een zeer ervaren, professionele en vooral lieve kraamverzorgster. Heeft ontzettend goed voor ons gezorgd en alle tips en tricks mee gegeven zodat wij zelf vol vertrouwen aan de slag konden. Mochten wij in de toekomst een 2de verwachten zouden we zeker weer voor Koru Kraamzorg kiezen!"

– Weronika, april 2023

"We hebben twee keer een ontzettend fijne kraamweek mogen ervaren met Kathinka. Aanwezig waar nodig, op de achtergrond waar nodig. Altijd al een stap vooruit gedacht. Ons in onze eigen waarde en regie latend. De tweede keer onze dochter zo leuk en fijn betrokken bij de zorg voor haar broertje, zodat ook zij een zachte landing had bij het grote zus worden. Lieve Kathinka, bedankt dat je ons twee keer bij stond bij de bevalling en de kraamweek. Een betere start voor ons gezin hadden we niet kunnen wensen!"

– Tessa Koning, maart 2023