Shutterstock 763478992

"Een lactatiekundige is opgeleid om borstvoeding situaties te beoordelen en advies te kunnen geven aan de kraamvrouw en eventueel kraamverzorgende."

Ondersteuning

Een lactatiekundige kan worden ingeschakeld bij:

  • problemen bij het aanleggen
  • pijnklachten
  • terugkerende borstontstekingen
  • problemen met de melkproductie
  • onvoldoende groei van het kind
  • vroeggeboorte en dysmaturiteit
  • ziekte of handicap van moeder en/of kind
  • opnieuw beginnen met borstvoeding


Vergoeding Consult

Helma van de Burgt is als lactatiekundige werkzaam bij Koru Kraamzorg. Zou je graag met haar in contact willen komen, dan is zij te bereiken is via 030-7400123 of info@korukraamzorg.nl

Indien Helma voor een consult bij jou thuis langs komt, dan zijn de kosten 85 euro per consult. Dit is inclusief een nabelafspraak.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering het consult van een lactatiekundige. Lang en voldoende borstvoeding geven, heeft namelijk een positief effect op zowel de gezondheid van de moeder als de gezondheid van het kind.

Ervaringen

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022

"The kraamverzorgende was very helpful for us in every aspect, especially because it was our first child and we did not know anything about taking care of a baby. She has treated the baby and us with kindness and professionality. Thanks to her I did not give up with breastfeeding, that was very important for me."

– Silvia, september 2022

"Michelle was ronduit fantastisch. Zoveel passie, kunde en zorgzaamheid. Wij zijn ontzettend tevreden over de kraamweek en gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet."

– Liza, september 2022