Couveuse

Couveuse nazorg & uitgestelde kraamzorg

Het kan voorkomen dat je zelf uit het ziekenhuis wordt ontslagen, maar de baby nog moet blijven. In sommige gevallen heb je recht op kraamzorg. Je bent immers kraamvrouw. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering of dat mogelijk is. Of bel met Koru Kraamzorg zodra je uit het ziekenhuis wordt ontslagen om jouw mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast is het, als je een aanvullende verzekering hebt, vaak ook mogelijk een aantal uren kraamzorg te ontvangen op de dag dat je baby thuiskomt uit het ziekenhuis. Daarbij gaat het vrijwel altijd om zorg voor je baby en voorlichting en instructie voor de moeder. Kijk ook hiervoor in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering op welke zorg jij aanspraak kunt maken.

Ervaringen

"Wij hebben echt een geweldige kraamhulp gehad. Mirjam was ontzettend lief voor onze baby en dochter. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen en we konden alles aan haar vragen. We vonden het echt jammer dat de 8 dagen er al weer op zaten."

– Natascha, januari 2024

"Ontzettend goede zorg ontvangen via Koru kraamzorg. Ondanks dat het een drukke periode was met veel bevallingen heeft Koru haar uiterste best gedaan om snel zorg voor ons te regelen. Ze communiceerden hier heel goed over. Over beide kraamverzorgers ben ik zeer tevreden. Erg lief en kundig allebei en eentje was er vijf dagen op rij dus daar kan ik nog wat meer over zeggen: ze heeft echt passie voor haar vak! Echt mooi om te ervaren! Dank voor alle goede zorgen en we gaan je missen!"

– Evelien, maart 2024

"We hebben een heel fijne kraamweek gehad, met dank aan Anja van Koru. Fijn contact, advies op maat en haar ontspannen houding gaven ons de handvatten en het vertrouwen om een goede start te maken met onze zoon."

– Judith, januari 2024