Couveuse

Couveuse nazorg & uitgestelde kraamzorg

Het kan voorkomen dat je zelf uit het ziekenhuis wordt ontslagen, maar de baby nog moet blijven. In sommige gevallen heb je recht op kraamzorg. Je bent immers kraamvrouw. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering of dat mogelijk is. Of bel met Koru Kraamzorg zodra je uit het ziekenhuis wordt ontslagen om jouw mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast is het, als je een aanvullende verzekering hebt, vaak ook mogelijk een aantal uren kraamzorg te ontvangen op de dag dat je baby thuiskomt uit het ziekenhuis. Daarbij gaat het vrijwel altijd om zorg voor je baby en voorlichting en instructie voor de moeder. Kijk ook hiervoor in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering op welke zorg jij aanspraak kunt maken.

Ervaringen

"We hebben twee keer een ontzettend fijne kraamweek mogen ervaren met Kathinka. Aanwezig waar nodig, op de achtergrond waar nodig. Altijd al een stap vooruit gedacht. Ons in onze eigen waarde en regie latend. De tweede keer onze dochter zo leuk en fijn betrokken bij de zorg voor haar broertje, zodat ook zij een zachte landing had bij het grote zus worden. Lieve Kathinka, bedankt dat je ons twee keer bij stond bij de bevalling en de kraamweek. Een betere start voor ons gezin hadden we niet kunnen wensen!"

– Tessa Koning, maart 2023

"(Zorg gestart op 26/05/2023) Enorm fijn, de kraamverzorgende was onderdeel van ons gezin. Professioneel, assertief en enorm vriendelijk. Wij kunnen daardoor ook terugkijken op een enorme fijne en warme kraamweek."

– Sabine Zuiderwijk - van Meeteren, mei 2023

"Een ontzettend fijne kraamweek gehad en dat dankzij Kathinka! Een zeer ervaren, professionele en vooral lieve kraamverzorgster. Heeft ontzettend goed voor ons gezorgd en alle tips en tricks mee gegeven zodat wij zelf vol vertrouwen aan de slag konden. Mochten wij in de toekomst een 2de verwachten zouden we zeker weer voor Koru Kraamzorg kiezen!"

– Weronika, april 2023