Couveuse

Couveuse nazorg & uitgestelde kraamzorg

Het kan voorkomen dat je zelf uit het ziekenhuis wordt ontslagen, maar de baby nog moet blijven. In sommige gevallen heb je recht op kraamzorg. Je bent immers kraamvrouw. Kijk in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering of dat mogelijk is. Of bel met Koru Kraamzorg zodra je uit het ziekenhuis wordt ontslagen om jouw mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast is het, als je een aanvullende verzekering hebt, vaak ook mogelijk een aantal uren kraamzorg te ontvangen op de dag dat je baby thuiskomt uit het ziekenhuis. Daarbij gaat het vrijwel altijd om zorg voor je baby en voorlichting en instructie voor de moeder. Kijk ook hiervoor in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering op welke zorg jij aanspraak kunt maken.

Ervaringen

"Voor de tweede keer kraamzorg gehad bij Koru. En ook de tweede keer een zeer goede ervaring. De kraamverzorgende was onwijs lief en kundig. Wij hoefde nergens naar om te kijken en zo hoort het in je kraamweek. Zorgde ook goed voor onze oudste en hij was ook direct gek op haar. Heel fijn allemaal! Ik zou alle zwangeren Koru aanraden!"

– Kim, maart 2022

"Onze kraamverzorgster Kathinka was heel lief en wat nog belangrijker is: heel behulpzaam met het opstarten van ons nieuwe leven met een baby. Zij is heel ervaren en dat kan je zien in alle tips die zij ons heeft gegeven qua borstvoeding, zorg voor een baby en alles er omheen."

– Brina, oktober 2022

"Koru heeft ons enorm ontzorgd in deze bijzondere tijd van ons leven. Corina voelde goed aan wanneer er behoefte was aan sturing en wanneer er behoefte was aan rust. We werden door haar in de watten gelegd en positief gestimuleerd en aangemoedigd in onze verkenning van onze zoon en alles wat daarbij hoort. Alle informatievoorziening was digitaal en soms ook hardcopy, fijn om dingen terug te kunnen lezen. Wij kijken terug op een onvergetelijke week!"

– Ilse, september 2022