KORU 0012 PS1 A8823

Over ons

Koru Kraamzorg is een professionele kraamzorgorganisatie die sinds 2011 actief is in Utrecht en omgeving. Inmiddels hebben al meer dan 7000 kraamgezinnen zorg van ons ontvangen. Daarmee is Koru Kraamzorg uitgegroeid tot een bekende naam in de regio bij zwangeren, verloskundigen en gynaecologen.

Mariëlle van de Riet is de directeur van Koru Kraamzorg. Als voormalig verloskundige en trotse moeder van een zoon en een dochter weet zij hoe belangrijk de kraamweek is voor de start van het nieuwe gezin. Een goede kraamverzorgende is voor een groot deel bepalend voor een geslaagde kraamweek!

"Wij hebben al voor meer dan 7000 pasgeboren kinderen en gezinnen de liefdevolle verzorging mogen doen."

– Mariëlle van de Riet, directeur Koru Kraamzorg

Wat betekent Koru?


De naam Koru Kraamzorg komt uit Nieuw-Zeeland. Een “Koru” is een symbool van de Maori cultuur en staat voor nieuw leven, groei, kracht en vrede. De vorm geeft het idee van eeuwigdurende beweging, terwijl de binnenste spoel suggereert terug te keren naar het punt van oorsprong.

Algemene Voorwaarden, Privacyverklaring & Klachtenregeling

Koru Kraamzorg is aangesloten bij de brancheorganisatie Bo Geboortezorg. De kerntaak van Bo Geboortezorg is de landelijke belangenbehartiging en ondersteuning van zorgorganisaties die actief zijn in de geboortezorg.

De Algemene Voorwaarden, Privacyverklaring en Klachtenregeling van Koru Kraamzorg zijn gebaseerd op de voorschriften opgesteld vanuit Bo Geboortezorg.

Bij inschrijving vragen wij je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. Hier kun je de Algemene Voorwaarden Koru Kraamzorg bekijken.

Wil je meer weten over de Privacyverklaring van Koru Kraamzorg? Bekijk hier de Privacyverklaring Koru Kraamzorg.

Wij doen ons best om zo goed mogelijk aan je verwachtingen te voldoen. Toch kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent over Koru Kraamzorg. Dat willen we dan graag van je horen, zodat wij onze zorgverlening kunnen verbeteren. Lees hier meer informatie over onze Klachtenregeling.

Mocht je vragen hebben over onze Algemene Voorwaarden, Privacy Verklaring of Klachtenregeling, neem gerust contact met ons op.


Ervaringen

"Ontzettend fijn. Na een zware bevalling van een tweeling kwamen we na een aantal dagen ziekenhuis thuis. Niet lang daarna belde Mirjam aan. Sindsdien heeft ze voor mij gevoel geen moment stil gezeten. Voor ons als ouders heeft ze goed gezorgd (zorgen dat we aten en extra bij konden slapen) en natuurlijk een stoomcursus baby verzorging gegeven. Ze gaf ons een veilig gevoel met haar kennis en instelling waardoor wij vragen durven te stellen en onzekerheden te uiten. Na de kraam periode waren wij klaar om zelf voor onze tweeling te zorgen."

– Aurin Hogers-Smout, april 2023

"We hebben twee keer een ontzettend fijne kraamweek mogen ervaren met Kathinka. Aanwezig waar nodig, op de achtergrond waar nodig. Altijd al een stap vooruit gedacht. Ons in onze eigen waarde en regie latend. De tweede keer onze dochter zo leuk en fijn betrokken bij de zorg voor haar broertje, zodat ook zij een zachte landing had bij het grote zus worden. Lieve Kathinka, bedankt dat je ons twee keer bij stond bij de bevalling en de kraamweek. Een betere start voor ons gezin hadden we niet kunnen wensen!"

– Tessa Koning, maart 2023

"(Zorg gestart op 26/05/2023) Enorm fijn, de kraamverzorgende was onderdeel van ons gezin. Professioneel, assertief en enorm vriendelijk. Wij kunnen daardoor ook terugkijken op een enorme fijne en warme kraamweek."

– Sabine Zuiderwijk - van Meeteren, mei 2023